Elise Polman

Al op jonge leeftijd ontwikkelde Elise Polman (1990) een grote passie voor piano spelen. Omdat de onderwijskant haar ook sterk interesseerde, heeft zij in Groningen aan het Prins Claus Conservatorium de opleiding Docent Muziek gevolgd, gericht op jazzmuziek. In 2011 heeft zij deze opleiding afgerond. Om zich te verder te ontwikkelen als poppianist/toetsenist is zij hierna aan de Codarts Pop Academy in Rotterdam gaan studeren. Tijdens deze opleiding kreeg ze onder andere les van Ronald Kool (Anouk). Ze heeft de opleiding in 2015 afgerond met een negen.

Tijdens de Pop Academy richtte zij samen met vier anderen de band Golden Caves op. Samen maken zij progressieve rockmuziek, waarbij Elise toetsen speelt en backing vocals zingt. In december 2013 kwam de eerste EP uit, in 2014 waren zij finalisten van de Sena Grote Prijs van Rotterdam en later dit jaar wonnen zij de bandwedstrijd BandBoost en mochten zij voor 20.000 man spelen op het festival Wantijpop. Onlangs hebben zij een nieuwe single uitgebracht ‘Bring Me To The Water’ en momenteel zijn ze bezig met het schrijven van hun debuutalbum.

Daarnaast treedt Elise regelmatig met haar coverband Bitter Sweet door het hele land op, hierbij zingt zij ook backing vocals naast het toetsen spelen.

Al tijdens de opleiding Docent Muziek begon Elise met het geven van pianolessen. Hier beleeft zij veel plezier aan. Zij geeft dan ook met veel enthousiasme les en vindt dat plezier voorop staat. Elise geeft les aan alle leeftijden, beginners en gevorderden. Haar lessen zijn gericht op pop, blues, improvisatie en jazz, en jezelf begeleiden op de piano met zingen.

website van band Golden Caves: www.goldencaves.com