Familieconcert

Pianoschool Rotterdam organiseert een familieconcert in de Oranjekerk met strijkkwartet DOT Quartet, gepresenteerd door muziekdocente Dieuwke Bart.
Pianoschool Rotterdam organiseert een familieconcert – met het DOT Quartet!

Reserveer nu!

Vanaf 10:30 laat het Rotterdamse stijkkwartet DOT Quartet haar mooiste stukken horen. Muziekdocente Dieuwke Bart presenteert en vertelt hoe dat nou werkt, met zo’n strijkkwartet.

biografie DOT Quartet:

DOT Quartet bestaat uit violisten Gustavo Cabrera en Chris Kosides, altviolist Isaac Poels en cellist Iván Nogueira. Deze vier veelzijdige musici ontmoetten elkaar in 2013 op het conservatorium van Rotterdam, Codarts.

Na een klassieke muziekopleiding te hebben afgerond begonnen ze de mogelijkheden van het strijkkwartet in andere genres te onderzoeken. Jazz en wereldmuziek bleken een uitkomst, en in die genres begonnen de kwartetleden zelf muziek te componeren. Ze laten zich beïnvloeden door grootheden als het Turtle Island Quartet, Pat Metheny, Duke Ellington en Hermeto Pascoal. Het resultaat is een nieuwe sound, waarin groove en improvisatie centraal staan.

De afgelopen drie jaar waren ze te zien op bekende podia zoals BIRD, De Doelen, North Sea Round Town, Café La Palma (Madrid) en Teatro Guiniguada (Las Palmas, Gran Canaria). Ook werden ze uitgenodigd te spelen op het “Fifty Fiddles Festival” (Rotterdam), “Comicon” (Thessaloniki) en waren recentelijk finalisten bij de “Music Matters Awards” (Rotterdam), waar ze een eervolle vermelding van de jury ontvingen voor de innovatie en kwaliteit van hun muziek.

Begin 2016 verscheen DOT Quartet’s debuutalbum 'Travelers'. Ze presenteerden het album op tour door Spanje en de Canarische Eilanden in februari/maart 2016. Tijdens deze tour produceerden ze de show “Concuerdancias”, in samenwerking met singer/songwriter Aristides Moreno uit Gran Canaria. De input van de 'dots' geeft Moreno's muziek een nieuwe dimensie die zeer positief ontvangen werd door zijn grote, trouwe publiek.